Een verhaal zonder benen


Een man zonder naam.
Een hamer in zijn vuist.
Een roedel wolven in de striemende sneeuw.
Een bliksemschicht splijt de wolken.
In de verte klinkt de donder…

Nog een paar dagen, dan wordt op de Geekstijl podcast bekend gemaakt wie de winnaar is van de Thor schrijfwedstrijd van WB fantasy. Een mooie wedstrijd, met een rijke mythologie om uit te putten en een interessante prijzenpot. Wat wil Chris Hantzen nog meer, zul je je afvragen? Nou, eigenlijk had ik er niet voor willen leren amputeren.

Dat moet ik uitleggen, en dat doe ik dan ook graag. Voordat deze wedstrijd werd aangeboden, liep ik namelijk al een tijdje rond met in mijn achterhoofd een verhaal dat stoelde op de Noordse mythologie. Dus dacht ik: dit is mijn kans! Ik schrijf dat verhaal en ik stuur het in. Maar ja, dat verhaal stuiterde al een aantal weken rond in mijn hoofd, dus het was al een verhaal met wat vlees om de botten, wat verwikkelingen, en wat diepte voor de personages. Toen ik het afgeschreven had, bleek het verhaal dan ook meer dan 5000 woorden lang te zijn. Nog niet heel lang voor een verhaal, maar de woordlimiet van deze wedstrijd was 3000. Slik.

Toch vond ik de kans van deze wedstrijd te mooi om te laten liggen, dus heb ik iets gedaan wat ik nooit eerder deed: ik ben ledematen gaan amputeren. Figuurlijk natuurlijk, maar bloederig was het wel. Ik heb twee hoofdstukken uit het verhaal gesneden en wat dingen gewijzigd om er alsnog een sluitend verhaal van te maken. Ik was niet geheel ontevreden over het resultaat, maar vond de lange versie natuurlijk mooier. Die lange versie zal ik na verloop van tijd dan ook gaan publiceren, ongeacht de uitslag van de wedstrijd.

Nu heb ik dus een verhaal zonder benen ingestuurd naar deze wedstrijd. Hebben de juryleden dat geproefd in mijn verhaal? Komt een verhaal zonder benen wel van zijn plaats? Kan het zelfs in de kopgroep terecht komen? Het antwoord laat nog een paar dagen op zich wachten.

* De illustratie is eigendom van DC comics.


One Response to “Een verhaal zonder benen”

  • chrishantzen

    Vandaag te horen gekregen dat mijn ingekorte verhaal Een gevangen raaf, elfde is geworden.
    Jammer dat het geen top tien plaats is geworden, maar toch niet slecht voor een ingekort verhaal. Binnenkort horen jullie meer over de volledige versie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>